Is WRC 9 de Dark Souls onder de rally games?
Ik mocht samen met JJ aan de slag met WRC 9 voor de Gamekings review die later deze week verschijnt op de website.
WRC 9 is niet voor de faint of heart. Gelijk al wanneer je in de game duikt en een testrit moet maken merk je dat de moeilijkheidsgraad behoorlijk hoog ligt bij deze game. Het is dan ook te spelen met een controller, maar ik zou je absoluut aanraden om dit met een stuurtje te spelen. De force feedback kan namelijk het verschil maken tussen in een afgrond verdwijnen of de auto door een correctie alsnog op de baan te houden.
De career mode is bijzonder uitgebreid
De game is opgedeeld in verschillende modi. Zo heb je de challenges die je kunt aangaan, je geluk beproeven in seasons of het online tegen andere spelers opnemen. Zelf ben ik een enorme liefhebber van de carrière modus. Hierbij zet je je eigen rally team op en moet je vervolgens een hoop facetten beheren/managen. Zo moet je een volledige crew aannemen met PR specialisten, finance en engineers. Daarnaast is er een gigantische skill-tree qua research & development. Genoeg stof om je op stuk te bijten in elk geval.
WRC 9 is niet moeders mooiste
Grafisch gezien is WRC 9 niet de allermooiste game en prefereer ik bijvoorbeeld ook liever Dirty Rally. De auto’s zien er ieder stuk voor stuk erg gedetailleerd uit, maar het zijn vooral de omgevingen die erg last-gen aanvoelen. Ook met de audio zijn er ups en downs. Zo klinken de wagens nog wel okay, maar klinken botsingen een beetje ongeloofwaardig.
Deze let’s play zijn mijn eerste minuten in de game en laten drie verschillende locaties zien: Kenya, Italië en Duitsland. De leercurve is behoorlijk stijl, maar laten we kijken of we er iets moois van kunnen maken ;-)