Logitech G923 TrueForce Review / Unboxing
Ik kreeg deze week weer een bijzonder mooi pakket binnen, namelijk de Logitech G923 stuurset. Tijd om deze te gaan unboxen!
De Logitech G923 is het grotere, maar vooral ook nieuwere, broertje van de Logitech G29. Een inmiddels legendarisch stuur wat naar mijn mening een perfect prijspunt hanteert dat de features biedt van een midrange stuur tegen een low-end prijs.
Daar moet de G923 absoluut verandering in gaan brengen, want met zijn adviesprijs van 399 euro is hij absoluut niet goedkoop te noemen. Hij staat hierin dan ook lijnrecht tegenover de Thrustmaster T300RS, een stuur die wordt geprezen door de simracing enthousiasteling die net iets meer wil.
Een van de voordelen die Logitech al jaren op Thrustmaster heeft zijn de pedalen. Waar de basisset van Thrustmaster altijd enorm tegenvalt in kwaliteit, is dat juist iets waar Logitech shined. Dat is ie hier niet anders. De Logitech G923 komt met een zeer solide driedelige pedalenset die uiteraard bestaat uit een koppeling-, rem- en gaspedaal. Daarbij maakt het rempedaal ook nog eens gebruik van een progressieve veer. Erg nice en iets wat je zeker een direct competitief voordeel zal opleveren.
TrueForce de volgende stap in Force Feedback?
Een van de andere nieuwe features is het zogenaamde Trueforce Feedback systeem. Dit moet volgens Logitech de volgende stap zijn in force feedback voor race stuurtjes. Of het een gimmick is in plaats een waardevolle feature moet nog gaan blijken. Maar wil gebruik maken van dit extra detail in feedback, dan zal jouw game dat wel moeten gaan ondersteunen. Trueforce Feedback werkt namelijk alleen maar met games die dat ook geïntegreerd hebben. Dat kan eventueel ook later via een patch, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
De G923 is gemaakt van hoogwaardige materialen
Daarnaast voelt het stuur ontzettend fijn in de hand. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium en leer. Ook kent het stuurtje ten opzichte van zijn voorganger nu ook een toerenteller bovenop. Tof voor de immersie en in sommige racing games nog wel eens handig wanneer de HUD niet optimaal is. Daarnaast kent het stuur verder alle bekende knoppen die je mag verwachten inclusief een draaiknop die vooral het snel invoeren van gegevens makkelijker maakt tijdens het rijden. Denk hier aan bijvoorbeeld de fuel mix of de rembalans.
Ik zal dit setje de aankomende week eens flink aan de tand gaan voelen. De uitgebreide review kan je dan ook uiteindelijk verwachten bij Gamekings.tv!